The U.K.T.M. Project

Topics on how to write scenarios for TrainMaster.

Moderator: nedfumpkin

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby Blackhawk » Mon Jul 11, 2011 2:00 pm

If the mouse was frozen, I'm guessing you probably couldn't alt-tab to the task manager but that might have been worth a shot.

Strange that it's freezing everything and not just the game. Did you have these problems on a map just from scratch? or is it occurring when you do something specific? If you're using a map from RT3 in TM without previously clearing the map of incapable industries sometimes that can cause a crash but usually that doesn't freeze everything.
User avatar
Blackhawk
CEO
 
Posts: 1113
Joined: Thu May 21, 2009 2:34 pm

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Mon Jul 11, 2011 2:20 pm

It's always on the map edit screen when i either try to paint or modify the land/ocean/rivers and if i try to lay track, Im 95% sure when i made the map i had to do it in RT (could be 1.04 could be 1.06) for the heightmap to work, im also fairly sure i cleared the industries when I saved it before saving it and importing to TM.

The thing that gets me is wouldn't it have started crashing earlier on in my editing and not a month after I started the map? I think that's why I originally thought it was a hardware fault, at least if i start afresh with the install then I know for sure as since I started the map I have added a few files from the downloads page to play about with, also it will keep me out of trouble for a wee while :lol:
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby brunom » Mon Jul 11, 2011 2:23 pm

been lurking this topic.. :-)

want to send the map, and we'll see if is a problem with the map (can be) or with your installment?
(I don't have TM installed at the moment, so I am really offering someone else's help ;-) )

B
User avatar
brunom
Dispatcher
 
Posts: 351
Joined: Sat Mar 20, 2010 7:37 pm
Location: Lisbon, Portugal

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Mon Jul 11, 2011 2:39 pm

I could do sure - Thanks for helping - can you give me an hour to try something out 1st, I have a last minute theory in my head and wanna exhaust all options before I give up !hairpull!
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby nedfumpkin » Mon Jul 11, 2011 2:57 pm

Generally I can tell the reason when something is crashing based on when it happens, but here I am not sure exactly.

First, and foremost have to ensure you have installed correctly. I assume you did based on it not crashing earlier. But not so quick to say that.

If you can alt-tab then usually there is a window showing if you are missing files. Crashing can happen once you go to use the item whose files are not completely there, but until then you will be fine.

Are you using the update buildings list? I made a few corrections and haven't heard anything back so I am assuming they work fine. Just a thought.

And if all else fails, post the mpa here as an atachment....zipped first, and I can have a look at it.
User avatar
nedfumpkin
CEO
 
Posts: 2367
Joined: Sat Feb 16, 2008 10:16 pm
Location: Hamilton - Canada

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Mon Jul 11, 2011 6:05 pm

I've reinstalled TM using Reto's installer and added maps and campaign files, then added my map, tried again and it froze a pc death again, so i rebooted and loaded up some campaign maps in the editor and tried to provoke it to fail, scolling in/out up/down side to side, going crazy - defacing the map short of ridiculousness and it kept working fine which suggests my map is to blame for this, I'm just trying to remember when I imported the heightmap was it through TM or 1.05 and would it make a difference if I had?
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby nedfumpkin » Mon Jul 11, 2011 6:44 pm

Yes, it makes a lot of difference. TM maps will work fine, but 1.05 and 1.06 maps may cause exactly the problem you are having if they are not completely clean. More than likely there is a building placed on the map that isn't in TM. Open it in 1.05 or 1.06 and remove the offending buildings. Then bring it into TM.
User avatar
nedfumpkin
CEO
 
Posts: 2367
Joined: Sat Feb 16, 2008 10:16 pm
Location: Hamilton - Canada

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby Blackhawk » Mon Jul 11, 2011 7:22 pm

Just importing a height map in 1.05 or 1.06 will probably be okay to work in TM. But once something gets placed (usually an industry) it may no longer transfer well to TM. The best thing to do is to make the map in TM to be sure it works but previously 1.06 maps have been converted to TM so it is possible if everything is done carefully.
User avatar
Blackhawk
CEO
 
Posts: 1113
Joined: Thu May 21, 2009 2:34 pm

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Mon Jul 11, 2011 7:33 pm

I unchecked one of the industries and now it seems to work a peach - - - so far (fingers crossed) !$th_u$! everyone for getting me round this learning curve. Appreciated :-D
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby nedfumpkin » Mon Jul 11, 2011 8:13 pm

which industry?
User avatar
nedfumpkin
CEO
 
Posts: 2367
Joined: Sat Feb 16, 2008 10:16 pm
Location: Hamilton - Canada

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Mon Jul 11, 2011 8:20 pm

there some weird port set up i was experimenting with, - was working a charm til 10 mins ago, then happened again, i'm checking all the industries through all towns and regions to see if i've missed something, i havent added that recent theme park file tweek yet, i'll try that next :)
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby nedfumpkin » Mon Jul 11, 2011 8:42 pm

Yes, delete all your building files and replace them with what's in the zip just to be sure.

Post the map so I can see.
User avatar
nedfumpkin
CEO
 
Posts: 2367
Joined: Sat Feb 16, 2008 10:16 pm
Location: Hamilton - Canada

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Tue Jul 12, 2011 1:41 pm

Okies, the map needs a lick of paint still , aswell as a slightly bit of wonky land/ocean divide up the scottish islands, also was gonna ask about the CA02 map, I dont know if i was seeing things on that map but did a couple of new town or 2 spawn mid game or was that just the early signs of me going slightly bonkers? I switched my game on today but now as soon as i click load map on the editor and new scenario in single player the game dissapeers with no crash explanation, !*th_dwn*! i'll zip up the map for you to see if it gives you any bother, I seriously hope its nothing bad though :)

Cheers

Dazz
Attachments
Britain_TM.rar
let me know how it goes :)
(14.95 KiB) Downloaded 41 times
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby Hawk » Tue Jul 12, 2011 3:17 pm

I downloaded the map and it won't show up in my TM install, nor in my 1.05 or 1.06 installs.
The map is non-existent to all 3 of my installs.

Never seen that happen before. **!!!**
Hawk
Purveyor of: The Hawk & Badger Railroad | Swindell Family

Webmaster for: Merci Train | Art's Bagels | B&B Lawnmower

In my many years I have come to a conclusion that one useless man is a shame, two is a law firm, and three or more is a congress.
~ John Adams ~
User avatar
Hawk
The Big Dawg
 
Posts: 5931
Joined: Fri Nov 10, 2006 11:28 am
Location: North Georgia - USA

Re: The U.K.T.M. Project

Unread postby dazzharvey » Tue Jul 12, 2011 3:31 pm

It's puzzling, at least I know I'm not crazy the lol, I was working on it, saved it, it crashed again, cold reboot, then now my install don't work, it looks as if I need to clean install again
User avatar
dazzharvey
Watchman
 
Posts: 53
Joined: Wed May 04, 2011 5:16 pm
Location: Scotland

PreviousNext

Return to Scenario Creation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest